Reservering- en huurvoorwaarden

1. Algemeen

Diegene die de huurovereenkomst afsluit is aansprakelijk voor alle betalingen. Tevens is hij aansprakelijk voor de door hem, medehuurders, huisdieren of eventuele gasten veroorzaakte schade. Ook indien deze schade na zijn vertrek uit de chalet wordt vastgesteld. De chalet dient door de huurder en zijn medebewoners met de vereiste zorg te worden bewoond, met inachtneming van de rust voor de omgeving. Bezorg uw buren geen geluidsoverlast na 23u00. Bij tussenkomst van de politie, na klachten, zal de volledige waarborg ingetrokken worden.

2. Reserveren van de vakantiewoning in de Ardennen

- Online via www.robbelinchalets.be
- Via email : info@robbelinchalets.be
- Telefonisch na 19u op 0478/650 908

Aangezien alle reserveringen via ons onlinesysteem gaan heeft het reserveringssysteem altijd voorrang op alle andere reserveringen.

Sleutels :

- Sleutel ligt in een sleutelkluis. De code ontvangt u een week vooraf
of
- U kan de sleutel afhalen en terugbrengen (NA AFSPRAAK) bij ons in de Oostendesteenweg 22, 8480 Ichtegem.

Bij reserveringen vragen wij een voorschot van 30% van de huurprijs te storten binnen de week na reservering op rekeningnummer BE30 0636 4438 8011 / BIC GKCCBEBB (naam en huurperiode vermelden). Pas na betaling binnen de week is de reservering geldig. Het saldo dient betaald te worden 4 weken voor het begin van de huurperiode. Een voorschot wordt nooit terugbetaald. Bij een annulatie minder dan 2 weken voor aanvang van de verhuurperiode blijft het volledige bedrag verschuldigd.

Na betaling van uw voorschot ontvangt u van ons uw huurcontract, waar ook reeds de waarborg is ingerekend. Het bedrag van de waarborg is afhankelijk van de huurperiode. (Indien je online gereserveerd hebt ontvang je na betaling van uw voorschot je huurcontract in PDF en is het aangewezen dit uit te printen en te bewaren).

3. Bijkomende kosten

Het verbruik van elektriciteit valt ten laste van de huurder. De huurder neemt zelf de stand van de tellers op bij het begin en het einde van de huurperiode. Het verbruik zal afgetrokken worden van de waarborg of indien hoger dan de waarborg moet dit achteraf gestort worden.

4. Aantal personen en huisdieren

Onze chalets hebben een verhuurattest tot 9 personen, dit zal ook zo op uw huurovereenkomst vermeld zijn. Meer dan 9 personen is op eigen verantwoordelijkheid. Er mogen nooit meer personen aanwezig zijn dan het aantal slaapplaatsen zoals vermeld op website. (Kinderen inbegrepen)

- Er is geen toelating voor tenten, caravans of motorhomes.

- Er worden nooit meer dan 2 huisdieren toegelaten. Honden worden NIET toegelaten in de bedden en de zetels!!

5. Linnengoed

- Er zijn in de chalet hoofdkussens en dekbedden aanwezig.
- De huurders moeten zich voorzien van onderlakens, dekbedovertrekken en kussenslopen. (aantal bedden kan je terugvinden op de website onder praktisch)
- Ook bij gebruik van slaapzak is een onderlaken en kussensloop vereist. Op onze matrassen ligt een matrasbeschermer, u dient hierover altijd een onderlaken te doen.Onze kussens worden beschermd met een kussensloop van ons maar ook hier dient u ALTIJD een eigen kussensloop over te trekken.
- Wij wassen regelmatig onze beschermers. Indien iemand deze per ongeluk heeft vuil gemaakt, gelieve ons hiervan te verwittigen, zodat wij deze bij de eindcontrole kunnen verversen. Ook u zou niet graag slapen op een vuile matrasbeschermer.
- Reinigen van matrasbeschermer: € 5
- Reinigen van donsdeken: € 15

6. Eindschoonmaak

We vragen enkel om de chalet borstelproper achter te laten en eventuele hondenpoep te verwijderen uit de tuin!!

7. Bij aankomst

De elektriciteitsteller die zich buiten aan de chalet bevindt afschrijven en bijhouden. In de garage is de zekeringskast, daar legt u een hoofdschakelaar van de elektriciteit aan.

8. Bij vertrek

- Pannen, servies en bestek dienen afgewassen en terug op hun plaats opgeborgen te zijn.
- Door u verplaatst meubilair terug op de oorspronkelijke plaats zetten.
- Barbecue en roosters na gebruik GRONDIG reinigen.
- Alle prullenbakjes (badkamer en toilet) en vuilbakken keuken leegmaken en reinigen indien nodig.
- Alle huisvuil gescheiden zoals reeds voorgeschreven in de vuilbak aan de straat werpen.
- PMD en blikjes moeten in de daarvoor voorziene vuilbak in de garage of terras.
- Papier en karton mag u proper aan de kant in de garage leggen.
- Uw glas doet u naar de glascontainer aan de spoorweg of aan de GB.
- IJskast uitkuisen en laten openstaan.
- Alle binnendeuren laten openstaan voor verluchting.
- Ramen en deuren sluiten en gordijnen dichtdoen aub.
- Goed controleren of u niets vergeten bent, dan de elektriciteit afleggen en opnieuw de meterstanden opnemen.

9. Afval

Het afval moet gescheiden worden:

Alle composteerbaar afval in krantenpapier, papieren broodzak of gewoon los moet in het voorste groene deel van de vuilbak gegooid worden.

NOOIT PLASTIEK IN HET VOORSTE GROENE DEEL VAN DE VUILBAK!!

Restafval in het tweede (achterste) deel van de vuilbak,liefst in DOORZICHTIGE plastiek zakken.
Op het terras of in de garage staat een speciale vuilbak voor alle PMD afval.

10. Annulering door "chalets Robbelin"

Indien door onvoorziene omstandigheden/overmacht "chalets Robbelin" een huurovereenkomst moet annuleren, zal de huurder hiervan onmiddellijk op de hoogte worden gebracht en wordt het reeds gestorte huurgeld terugbetaald. Indien de annulering van de huurovereenkomst niet het resultaat is van overmacht, dan zal "chalets Robbelin" bovendien een extra bedrag van 20% van de huursom betalen, zijnde de gebruikelijke vergoeding voor schade en ongemak.

11. Verantwoordelijkheid

"Chalets Robbelin" kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor enige verstoring of hinder tijdens het verblijf in de chalet, indien dit het gevolg is van onvoorziene gebeurtenissen. "Chalets Robbelin" kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor ongemakken, veroorzaakt door het werk van derden, zoals gemeente, provincie,... Evenmin kan "Chalets Robbelin" verantwoordelijk gesteld worden voor onderbreking van water en/of elektriciteit indien dit het resultaat is van overmacht. "Chalets Robbelin" wijst elke verantwoordelijkheid af voor verlies, diefstal of beschadiging van bagage, persoonlijke eigendommen of voertuig, en voor kosten, voortvloeiend uit het niet op tijd bereiken van het vakantiehuis. De schommel mag enkel gebruikt worden door kinderen. "Chalets Robbelin" kan niet verantwoordelijk gesteld worden bij ongevallen.

Hondeneigenaars blijven volledig verantwoordelijk voor hun huisdier, ook als de hond ontsnapt uit de omheinde tuin.